Knegarpension.se – Byggnads lanserar digital pensionskampanj

av Admin

Knegarpension – kompensation för hårt arbete! är namnet på en ny digital kampanj från Byggnads som ska skruva upp temperaturen i pensionsfrågan.

Efter att först ha visat svenska folkets pensionsoro och sedan presenterat politiska förslag kommer nu nästa del i Byggnads arbete för att få upp pensionsfrågan på den politiska dagordningen.

– Vårt mål är att pensionsfrågan och förslagen om en Knegarpension ska bli en valfråga 2022. Politikerna måste ta människors pensionsoro på allvar, säger Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads.

Målet är att samla in minst 20 000 namnunderskrifter för ett reformerat pensionssystem som höjer pensionerna för låg- och medelinkomsttagare och ger ett skydd för de som slitits ut på jobbet och tvingats till sjukskrivning.

Förutom namnunderskriften ger kampanjen människor möjligheten att själva dela med sig av sin pensionsoro och i ett senare skede även verktyg för att själva kontakta och påverka politikerna.

– Pensionsfrågan är högt prioriterad bland våra medlemmar. Därför vill vi också ge alla som vill en möjlighet att delta och på olika sätt engagera sig för en förändring. Deras vittnesmål från verkligheten kommer sätta tonen för pensionsfrågan hela vägen fram till valet 2022, säger Karin Lindström, kommunikationschef Byggnads.

Kampanjsidan Knegarpension.se

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...