Diös byggstartar nya bostadskvarteret Söderbo i centrala Östersund

av Admin

Idag byggstartas det nya bostadskvarteret Söderbo på Bangårdsgatan i centrala Östersund. Mark- och grundläggningsarbete inleds på en del av den tidigare parkeringsplatsen utanför Sportsgym. Satsningen på det nya bostadskvarteret är en del av fastighetsägaren Diös stadsutvecklingsplan för centrala Östersund. 

Förra veckan förbereddes arbetet, inför den officiella byggstarten, då staket monterades runt den blivande byggarbetsplatsen. Idag tas grävare till platsen för påbörjandet av schaktarbetet. Diös bygger bostadskvarteret Söderbo tillsammans med totalentreprenören Peab.

-Det känns riktigt roligt att äntligen vara igång med bygget av bostadskvarteret Söderbo. Hyresrättslägenheterna får ett fantastiskt läge på Söder i centrala Östersund och vi är övertygade om att kvarteret kommer att bidra med liv och rörelse i stadskärnan. Nu ser vi fram emot att se Söderbo växa fram, säger Ola Novén, projektutvecklare, Diös.

Bostadskvarteret Söderbo kommer att bestå av 85 hyresrättslägenheter, fyra kommersiella lokaler och ett parkeringsdäck. Inflyttning i de nya lägenheterna kommer att ske med början hösten 2020.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...