Carina och Åsa är århundradets grannar

av Admin

Bostadsbolaget Mimer fyller 100 år och firar det med att premiera goda grannar. Under våren har hyresgäster nominerat grannar som gör det där lilla extra för sammanhållningen och trivseln. Vinnarna i tävlingen som Århundradets granne blev Carina Ragnarsson på Bäckby och Åsa Jansson på Nordanby äng. 

– Det finaste och kanske tryggaste man kan ha i ett kvarter är goda grannar. I samband med att Mimer fyller 100 år vill vi lyfta dem lite extra med tävlingen Århundradets granne. Carina Ragnarsson och Åsa Jansson är två mycket värdiga vinnare. Med hjärta och engagemang får de andra att trivas och må bra, säger kvartersvärd en Renée på Mimer.

Carina Ragnarsson nominerades av Sarwin Abdulkhalik med motiveringen:

”Spindel i nätet, ögat i orkanen. Med ett stort hjärta och stenkoll på allt är hon Bäckbys mittpunkt. Hon knyter ihop människor och kulturer på ett fantastiskt sätt, extra viktigt här då vi är rika på olikheter.”

– Många av mina grannar kommer förbi för att fråga saker. Vi hjälps åt med att handla och vi fikar tillsammans. Vi trivs verkligen bra här, det är ett helt annat Bäckby än det som det skrivs om i tidningarna, säger Carina Ragnarsson.

Åsa Jansson nominerades av Annica Svanbom Pettersson med motiveringen:
”Med ett stort engagemang för omgivningen och barnodlarskolan var det nog ingen slump att Åsa hamnade på Nordanby Äng. Hon har inte bara lyckats förändra våra grönområden utan även bilden utåt av området.”

– Genom projektet Gröna Mimer fick vi ett gemensamt intresse på gården, gammal som ung. Det var nån form av barnslig glädje som kom fram hos oss alla. Här är allt möjligt och mina grannar är människor som man verkligen vill bo nära, säger Åsa Jansson.

Århundradets granne vinner en månadshyra nedräknad till vad den skulle ha kostat år 1920.

Juryn bestod av sex medarbetare från flera olika delar av Mimer.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...