BOLÅN: Bästa förhandlarna i April 2018 fick 1,04% hos Nordea

av Admin

April månads bolånebarometer visar att bland Comboloans medlemmar så var det hos Nordea som det var mest fördelaktigt att förhandla under april månad. Nordea erbjöd de 20% bästa förhandlarna 1,04%, vilket är klart lägre än föregående månad då motsvarande siffra låg på 1,20%. Näst bäst var SEB på 1,15% och 3:e bäst var Länsförsäkringar på 1,28%. Bland genomsnittsförhandlarna hos Comboloan så var det också Nordea som var bäst med 1,13%, vilket var lägre än motsvarande siffra från mars som då låg på 1,28%. 

Bolånebarometern April 2018

Att Nordea erbjuder prutarna bäst bolåneränta visar att storbankerna inte sitter stilla när nya aktörer kommit in på marknaden. Förra månaden var det Swedbank, nu Nordea följt av SEB.

– Nordea visar genom att erbjuda lägst ränta till både Comboloans bästa och genomsnittliga förhandlare att man vill vara med och konkurrera om bolånekunderna, säger Comboloans VD Fredrik Giers.

I bolånebarometern går det att utläsa att Comboloans medlemmar har ställt in sig på att boräntorna på 1 års sikt har stigit med 0,40%, detta trots att Riksbankens egen prognos justerats så att en  första höjning av reporäntan skjutits fram.

Bolånebarometern visar att bland Comboloans medlemmar så är det rörliga bolån som gäller, 83% valde rörligt.

78% av Comboloans medlemmar fick rabatt genom att förhandla med banken.

Se april månads bolånebarometer här!

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...