Bästa förhandlarna i Augusti 2018 fick 1,06% hos SBAB

av Admin

Augusti månads bolånebarometer visar att bland Comboloans medlemmar så var det hos SBAB som det var mest fördelaktigt att förhandla under augusti månad. SBAB erbjöd de 20% bästa förhandlarna 1,06%, vilket är samma nivå som föregående månad. Det är 3e månaden i rad som SBAB erbjuder bäst ränta till de starkaste förhandlarna. Bland genomsnittsförhandlarna hos Comboloan så var det Nordea som var bäst med 1,22%, vilket var högre än motsvarande siffra från juli som då låg på 1,15%. 

Att SBAB nu definitivt visar konkurrenterna att man verkligen vill vara ledande på pris, stärker bilden av att nischaktörerena fortsatt har ambitioner om att ta större marknadsandelar av bolånemarknaden. Bland de mer traditionella storbankerna märks framförallt att Nordea vill vara med och konkurrera igen. Under augusti hade Nordea näst bäst erbjudande till de bästa förhandlarna på 1,09% och hos genomsnittsförhandlaren var Nordea i topp på 1,22%

– SBAB visar med 1,06% till de bästa kunderna att man vill fortsätta attrahera nya kunder från storbankerna, säger Comboloans VD Fredrik Giers.

I bolånebarometern går det att utläsa att Comboloans medlemmar har ställt in sig på att boräntorna på 1 års sikt har stigit med 0,30%.

Bolånebarometern visar att bland Comboloans medlemmar så är det rörliga bolån som gäller, hela 89% valde rörligt.

76% av Comboloans medlemmar fick rabatt genom att förhandla med banken.

Se augusti månads bolånebarometer här!

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...