LK Systems levererar till SkiStar Lodge Hundfjället, Sälen

av Admin

I Hundfjället byggs och utvecklas det i rask takt, allt i linje med Sälens vision om att bli en internationell fjällresort med utökade skidsystem och boende i toppklass. 

Bild: Nya SkiStar Lodge Hundfjället. Källa: SkiStar

En av de många nybyggnationer i Sälen som är i full fart är det nya hotellet, SkiStar Lodge Hundfjället. Peab har fått uppdraget av SkiStar, i form av totalentreprenad, att bygga ett nytt hotell med plats för lite drygt 150 rum/lägenheter och 800 bäddar. Hotellet kommer även att innehålla ett parkeringshus, butik, restaurang och bar.

Byggstarten skedde under våren 2019 och planerad invigning är november 2021. Till det nya hotellet levererar LK Systems sin isolerskiva, LK Folieskiva Silent, som passar perfekt för ingjutning av golvvärme.

– Vi arbetar hela tiden med att utveckla smartare och mer hållbara lösningar, där vår folieskiva är ett sådant exempel där man sparar in på både ekonomi och miljö. Det visar även på ett gott samarbete där vi i dialog med Peab har tagit fram en LK Folieskiva Silent 50 anpassad för detta projekt, säger Christer Öhgren, säljare på LK Systems.

Många fördelar med LK Folieskiva Silent

Med LK Folieskiva Silent får du en enkel och snabb förläggning av golvvärme på bärande golv. Folieskivan används för inspackling av golvvärme på bärande golvkonstruktion i torra utrymmen. Tack vare att systemet är uppbyggt med en 30 alternativt 50 mm tjock skiva i EPS skapas en värme- och stegljudsdämpande effekt mellan våningsplanen. Perfekt för bland annat hotell och lägenheter.

– LK:s folieskiva skapar många fördelar, bland annat i byggfasen där det sparar oss mycket tid och pengar när det kommer till själva spacklingen. Men det blir även något positivt för alla hotellgäster som kommer att få en tystare och mer trivsam miljö att vistas i, säger Roland Karlsson, projektledare på Peab.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...