Sveriges mest transparenta mäklare

av Admin

Sveriges största mäklarguide Hittamäklare har tagit fram en topplista för de mest transparenta mäklarna under 2019. Med transparent menas de mäklare som har fått in rekommendationer från störst andel av sina kunder. På sajten har nästan 3700 mäklare omdömen från tidigare kunder, vilket motsvarar 63% av Sveriges aktiva fastighetsmäklare. 

– Det är lätt att ha några nöjda kunder, men att ha ett högt betyg och många rekommendationer där alla ens tidigare säljare har fått tycka till innebär att mäklaren gör ett bra jobb i varje affär. Nya kunder kan känna sig mer trygga med att de också kommer att bli nöjda när de anlitar en mäklare som är transparent, säger Alexandra Eldin, affärsområdeschef på Hittamäklare.

I Stockholms län har tre mäklare blivit rekommenderade av alla sina säljare, och därmed varit 100% transparenta under 2019. Det rör sig om innerstadsmäklaren Marcus Ljungdahl på Alicia Edelman, Johannes Aydin på Mäklarringen Botkyrka samt Daniel Durmaz på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Södertälje.

Hannes Koro på SkandiaMäklarna Västerås utmärker sig genom att ha förmedlat många objekt och lyckats hålla en mycket hög transparens. Under 2019 publicerade han 125 annonser och blev rekommenderad av 99.2% av sina säljare.

– Jag tror mycket ligger i att jag är väldigt noga med att leva upp till och leverera det jag lovar under första mötet med säljarna. Sen givetvis att lägga ner extremt mycket jobb på varje enskild affär. På så sätt ökar jag chansen för att uppnå mitt mål med varje försäljning – att säljarna och köparna ska vara så pass nöjda att dom med glädje rekommenderar mig vidare till familj och vänner, säger Hannes Koro.

I bifogad excelfil hittar du topplistan för de mest transparenta mäklarna per län. Topplistan avser mäklare som har publicerat minst 30 annonser under perioden 2019. 

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...