Keyser Fastigheter anlitar LeaseGreen för energiprojekt

av Admin

Det oberoende energieffektiviseringsföretaget LeaseGreen har fått i uppdrag att modernisera ventilation och automation i industrifastigheten Åkerby 2, nära Täby Centrum i norra Stockholm. Målet är att spara tio procent på de årliga energikostnaderna och att samtidigt förbättra inomhusklimatet för hyresgästerna. 

Keyser Fastigheter har höga ambitioner för miljö och energianvändning. Fokus ligger på energieffektivisering inom drift och underhåll, där de ser att besparingspotentialen är störst.

”Vi har också en liten beställarorganisation. Det var ett av skälen till att vi gillade LeaseGreens koncept, där de tar ansvar ända fram till överlämning av den nya lösningen”, säger Peter Mandel, vd på Keyser Fastigheter och ansvarig för bolagets energiarbete.

Energiprojektet genomförs som en totalentreprenad där LeaseGreen först undersökt fastighetens energiförbrukning, analyserat potentialen och tagit fram oberoende lösningar med detaljerade kalkyler över livscykelbesparingar. Nu går arbetet in i nästa fas med genomförande av överenskomna åtgärder. Först när dessa fungerar enligt planen utgår ersättning mellan parterna. Allt enligt den affärsmodell som LeaseGreen arbetar efter.

”Med just det här projektet kommer vi kunna visa att även välskötta och delvis moderniserade industrifastigheter har en god potential att spara energi, öka driftsnettot och fungera bättre för dem som jobbar där”, säger Joacim Hindersson.

Åkerby 2 har idag Täby Bilskadecenter, Allglas, KIA, Carpal och Speedy Autoservice som hyresgäster. Byggnaden uppfördes på 1960-talet och är delvis moderniserad. Energieffektiviseringen av Åkerby beräknas stå klar i början av 2019.

Keyser Fastigheter är specialiserade på industri, lager och kontor i Stockholms kranskommuner. Bolaget äger och förvaltar ett 15-tal fastigheter på över 20 000 m².

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...