En smartare planerad hall

av Admin

I ett pittoreskt gathus på den skånska sydkusten bor en kreativ familj. När de bestämde sig för att totalrenovera sitt hem stod det högt på önskelistan att hemmet inte vara skulle vara snyggt, det skulle också vara ett funktionellt. Resultatet blev ett hus med mycket personlighet, en genomgående stil och skräddarsydda förvaringslösningar, som passar familjens aktiva vardagsliv.

När familjen flytade in hade dom en en hatthylla bestående av en trästång med två läderremmar fästa i taket. – Snyggt men väldigt opraktiskt kan man konstatera i så här i efterhand. Eftersom alla jackor, rockar och kavajer måste hängas på galgar så gick mycket tid och energi åt att hänga upp dem. De tog dessutom upp onödigt mycket plats på djupet eftersom de hängde med sidan ut mot gången. Paret slog sina kloka huvuden ihop för att lösa problemet.

För att använda hela ytan så planerade de hyllor hela vägen upp till taket. Genom att välja grunda hyllor på ca 30 cm och sätta krokar under, behövde lösningen hela 30 cm mindre plats på djupet, än den tidigare lösningen. De satte dessutom den nedersta hyllan på en låg höjd, som sonen kunde nå, utan att stå på en pall.

– Plötsligt gick familjen från väldigt begränsade förvaringsmöjligheter för endast jackor till förvaring för ytterkläder och ytterligare två rader á två meter hyllor för diverseförvaring. Räknar man på det så blir det nästan 1 kubikmeter mer förvaring än innan!

Under renoveringens gång så öppnade de även upp under trappan i hallen. Och genast gavs det oväntat utrymme där under. Genom att sätta vägghängda hyllor även här skapade de ny förvaringsyta, för skor som de använder mer sällan. Även hunden fick en egen plats för att äta och vila.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...