Är det smart att investera i att köpa en bostad nu? Tips på hur förberedelser och lån kan hjälpa dig på vägen

av Admin

Den globala krisen har nu satt stopp för många som vill investera i att köpa en bostad. Sedan krisen börjare har fastighetsmarknaden haft det problematiskt, och det värsta är att ingen vet när det kommer att bli bättre, och heller inte vad det kommer innebära för finansiella och ekonomiska indirekta skador på den svenska ekonomin. 

Artikeln är i samarbete med loanscouter

Så vad vet vi och vad kan man göra? Räntesatserna har sjunkit och det är möjligt för många att numera arbeta hemifrån, och även om många aspekter av våra liv satts i stå, så finns det fortfarande mycket du kan göra för att planera ditt nästa drag. Fortsätt läsa för att få reda på mer!

Förbered dig inför köpet
Att förbereda sig för att köpa sitt första hem kan verka överväldigande. Du kommer att spendera mycket pengar, och det kommer att innebära ett enormt ansvar. Det kommer att krävas ett lån, och då kan det vara god idé att låna pengar med direkt besked om du råkat ut för en tillfällig pengakris.

Är det rätt tid att investera i en bostad nu då?
Om du behöver ett hem ja! Även om det kan finnas osäkerhet kring prissättning, skulder och inteckningar, så är de väldigt konkurrenskraftiga. Ett hem är alltid en investering då det är en plats att bo och livet kan inte gå i stå bara för att ekonomin krisar. I slutändan, om du har fått godkänt ett lån och fattat ett beslut, så är det grönt ljus. Pandemin kommer att passera förr eller senare, och när du ser tillbaka på investeringen om några år så kommer du förmodligen vara glad över beslutet du fattat.

Hitta något som passar dina behov
När du letar efter ett hus så ska du vara beredd på att hålla tålamodet uppe, speciellt om du blivit godkänd för ett lån i förväg. Det är oerhört viktigt att du vet ungefärligt vad du är ute efter innan du börjar leta och titta på husen, men det är även viktigt att du förstår hur mycket pengar du kan spendera. Detta kan du ta hjälp av en inteckningsmäklare till, som visar dig bostäder som bäst uppfyller dina behov snarare än att du ska leta runt själv och bli vilse i bostadsmarknaden. Som tidigare nämnt är det en god idé att se över vilka lån som passar dig, och det kan vara smart att låna pengar direkt till hela köpet eller till delar av det.

Kom med ett bud
När du hittat en bostad som passar dig och din budget är det dags att komma med ett bud. Det är här mäklaren tjänar sina pengar eftersom de förstår processen bättre än de flesta privatpersoner gör. Du skickar in ett erbjudande och säljaren kommer då utan tvivel att presentera ett moterbjudande. Var inte orolig, detta kan pågå under en längre tid, tills båda parter är nöjda. När ditt erbjudande äntligen accepteras är det dags för den sista processen, då du ska slutföra det slutgiltiga pappersarbetet, skriva under och få ägandet av fastigheten. Grattis!​

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...