Fasadskivor från Formica Group blev valet för miljöfokuserat bygge i Falkenberg

av Anders Enquist

 

 

 

abcI området finns en tradition av att beklä husen med eternitplattor. Johansson valde dock att komplettera de andra miljövänliga valen såsom invändig träpanel och takpannor av lertegel med VIVIX fasadskivor, ett modernt och dessutom hållbart material.

– Tanken var att få en underhållsfri fasad som skulle knyta an till området och traditionen med fasader av eternitplattor, säger Kent Johansson.

Glommen är ett litet fiskesamhälle med hus nära havet, vilket gjorde att ett material som klarar hårda väderförhållanden behövdes. VIVIX fasadskivor är motståndskraftiga, hållbara och slagtåliga samt väder- och UV-beständiga, vilket gör dem idealiska i miljöer som dessa.

VIVIX fasadskivor är ett exempel på Formica Groups satsning på hållbarhet och miljö. Produkten är registrerad i BASTA och har högsta bedömning i både SundaHus och Byggvarubedömningen. VIVIX fasadskivor har minimal påverkan på miljön enligt den genomförda livscykelanalysen (LCA). Formica Group har nyligen tillkännagett införandet av FSC®– (Forest Stewardship Council®) certifierat laminat tillverkat i europeiska fabriker och är också den första laminattillverkaren i världen som har mottagit Carbon Trusts koldioxidmärkning Carbon Reduction Label.

Formica Group firade förra året 100 år. Tack vare ett nära samarbete med arkitekter, formgivare och inköpare kan Formica Group erbjuda innovativa nya produkter och dekorer som möter marknadens behov och kompletterar dagens designtrender.

 

 

Om VIVIX fasadskivor från Formica Group
VIVIX fasadskivor är en innovativ, lättviktig och vattenavvisande lösning för ventilerade fasader. Skivorna är lätta att kapa till olika former och storlekar och kan därför användas till att ge uttryck för en hel mängd designkoncept.

 

VIVIX fasadskivor kan användas till att komplettera eller lägga till detaljer till bostäder och är även perfekta för offentliga byggnader, kulturhus, sportanläggningar, transportbyggnader, industrianläggningar, kontorsbyggnader och olika typer av skolor.

 

När de monteras som en del av ett ventilerat fasadsystem, fungerar VIVIX fasadskivor som ett försvar mot vattengenomträngning och hjälper till att förhindra de negativa effekterna av fukt på en byggnads strukturella komponenter.

 

VIVIX fasadskivor är slitstarka, slagtåliga och väderresistenta, och kan förlänga en byggnads livslängd. VIVIX har brandklass B-s1,d0 (EDF 6 mm) enligt europeisk standard EN13501-1. VIVIX har även klarat brandtesten SP fire 105, vilket innebär att produkten är godkänd som fasadskiva för samtliga byggnadstyper i Sverige utan begränsningar.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...