Årets plåtslagare gillar kluriga projekt

av Admin

Joel Jonstad, anställd på Oskar Jansson Plåt och Smide AB, har belönats med den prestigefyllda utmärkelsen ”Årets plåtslagare”. Ett pris som, förutom äran, även innefattar ett diplom, en medalj, blommor samt ett stipendium på 20 000 kronor. 

Grattis till Joel Jonstad som har blivit utsedd till ”Årets Plåtslagare” 2018. Joel är anställd på stockholmsföretaget Oskar Jansson Plåt & Smide AB.

”Årets plåtslagare” 2018 heter Joel Jonstad och arbetar på Oskar Jansson Plåt och Smide AB. Han älskar att renovera gamla kulturbyggnader och gillar när jobbet bjuder på utmaningar och problemlösning.

– Det är jättekul och hedrande att bli utsedd till ”Årets plåtslagare”. Det är alltid roligt när någon uppmärksammar det man har gjort och uppskattar det, säger Joel Jonstad som dessutom är den yngste plåtslagaren någonsin som får priset.

– Det känns så klart extra kul att jag är den yngste pristagaren, eftersom man konkurrerar om priset med många duktiga äldre plåtslagare som har varit i branschen mycket längre. Även om jag med mina 31 år inte känner mig superung längre så är jag väl det i sammanhanget ändå.

Vad är bästa med ditt jobb som plåtslagare?
– Friheten att vi kan sköta oss själva och lägga upp våra egna jobb, planera och fixa. Som plåtslagare på den typ av projekt vi ofta är på så är man inte lika styrd som på större byggen. Sen gillar jag att det är kreativt med en hel del måttande och passande.

Det är Stiftelsen Plåtslagaryrkets fond som varje år utser en yrkespersonlighet värd titeln ”Årets plåtslagare”. Utmärkelsen är till för att främja yrkeskunnandet och vinnaren ska bland annat ha gjort: ”Förtjänstfulla insatser som kännetecknas av ett stort yrkeskunnande och arbetsinsatser av hög plåtslageriteknisk kvalitet.” Stipendiet delas ut i samverkan och med lika delar från Stiftelsen Plåtslagaryrkets Fond, Plåt & Ventföretagen och Lindabfonden.

JURYNS MOTIVERING
”Joel har visat stor glöd och intresse för hantverket, han har inspirerats av äldre kollegor och utvecklats till en mycket skicklig plåtslagare som utför fantastiskt fina arbeten. I sitt arbete inspirerar han sina medarbetare till en otroligt hög nivå på plåtslageriarbetet. Detta bidrar stort till yrkets fortlevnad och framtid”.

TIDIGARE VINNARE
2017 Uwe Nitz, LW Sverige AB, Stockholm
2016 Pär Strömberg, Ahlins Plåt, Stockholm
2015 Tony Ahltén, Johanssons Byggplåt i Malmö AB
2014 Michael Swedberg och Mikael Larsson, Oskar Jansson Plåt & Smide, Stockholm
2012 Mats Lönberg, Er-Jill Byggnadsplåt AB i Göteborg
2011 Nils Karlstedt, Göteborgs Förenade Plåtslageri, Göteborg
2010 Jonas Karlsson, Cityplåt i Umeå AB, Umeå
2009 Jan-Olov Swedberg, AB Oskar Jansson Plåt & Smide, Stockholm
2008 Lars Samuelsson, Samuelssons Bleck & Plåt, Lund
2007 Stellan Andersson, Ahlins Plåt AB, Stockholm
2006 Lars Pettersson, AB Oskar Jansson Plåt & Smide, Stockholm
2005 Lars Åkerfeldt, Winther Bygg AB, Örnsköldsvik/Sundsvall

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...