Trätornet på Stockholms högsta berg invigt

av Admin

I helgen invigdes trätornet på Tornberget, Stockholms läns högsta berg, i Haninge kommun. Över hundra personer vandrade upp till toppen av berget för att vara med på invigningen. Kommunstyrelsens ordförande Meeri Wasberg (S) höll invigningstal och klippte band tillsammans med kultur- och fritidsnämndens ordförande Mehmet Coksürer (MP) och träningsprofilen Mårten Nylén. 

Kommunstyrelsens ordförande Meeri Wasberg och kultur- och fritidsnämndens ordförande Mehmet Coksürer i tornet. I horisonten syns Brandbergen.

– Tornberget är en unik plats med en såväl historisk betydelse som fantastisk natur. Med tornet på plats kan vi nu njuta av den fantastiska utsikten och jag är mycket glad över att få dela denna strålande dag med alla som kom med upp hit idag, säger Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Haninge.

– Jag vill rikta ett enormt tack till alla som bidragit till att få tornet på plats, säger Mehmet Coksürer (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Att få upp ett så här stort trätorn på Stockholms läns högsta berg är ingen vanlig utmaning, men ni har gjort ett fantastiskt jobb! Med tornet på plats hoppas jag att fler lockas att besöka den här vackra platsen.

Tornberget är inte bara Stockholms läns högsta berg utan även ett naturreservat. Från tornet kan man en klar dag se globen åt ena hållet och skärgården åt det andra.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...