St1s nya franchiseavtal vitlistat av Svensk Bensinhandel

av Admin

St1s nya franchiseavtal med så kallade Kundlöftesvärd och Affärsman får nu en vitlistning utfärdad av Svensk Bensinhandel och Sveriges Franchisetagare. St1 kan nu sälla sig till den exklusiva skara som uppbär kvalitetscertifieringen Kontrollerad Franchise.

– Bra och schyssta avtal utgör en viktig del av vårt marknadskoncept. Vi är mycket nöjda att vi nu får detta konfirmerat, säger Sofie Westman, chef Convenience Retail på St1. 

Efter 10 års partnerdrift övertar energibolaget St1 från och med oktober i år på egen hand verksamheten av butiks- och biltvättsverksamhet på de drygt 100 drivmedelsstationerna som marknadsförs under varumärket Shell. Detta genom franchiseavtal med Kundlöftesvärd och Affärsman, det vill säga egna företagare som ansvarar för försäljning och kundupplevelse på respektive anläggning.

Nu har Svensk Bensinhandel och Sveriges Franchisetagare – de två organisationer som tillsammans granskar och certifierar franchiseavtal – beslutat att vitlista St1s nya avtal. Detta eftersom avtalet uppfyllde samtliga åtta krav som krävs för att uppnå så kallad Kontrollerad Franchise, vilket innebär att St1 nu kan sälla sig till den exklusiva skara som uppbär samma kvalitetscertifiering.

– Certifieringen är en viktig plattform i syfte att borga för balans, viss trygghet och förutsägbarhet för kommande franchisetagare. Vi är övertygade om att en kvalitetscertifiering kan bidra till en mer sund och hållbar franchise och det är mycket roligt att nu få bekräfta att St1s franchiseavtal certifieras som Kontrollerad Franchise, kommenterar Robert Dimmlich, VD på Svensk Bensinhandel.

St1 är ett innovativt företag som vuxit snabbt baserat på entreprenörskap och kundnytta, med en företagskultur som bland annat bygger på ansvar för miljö och respekt för människor. Att även avtalet mellan Kundlöftesvärd och Affärsman och St1 skulle bygga på balanserade och rimliga förutsättningar i linje med företagets värderingar var därför givet.

– Att tänka nytt och annorlunda för vårt convenience retailkoncept med framtiden i fokus är viktigt. Här spelar Kundlöftesvärd och Affärsman en avgörande roll för hur kunderna i framtiden upplever service, produkter, koncept och erbjudanden, säger Sofie Westman chef Convenience Retail på St1 och fortsätter:

– Bra, och schyssta avtal utgör en viktig del av vårt marknadskoncept. Vi är därför mycket nöjda med att nu få detta konfirmerat genom att Svensk Bensinhandel efter bedömning ger en vitlistning, säger Sofie Westman.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...