SA Englund fortsätter bygga med EcoBatt35

av Admin

Efter ett år av goda erfarenheter har byggbolaget SA Englund i Kalix bestämt sig för att fortsätta med EcoBatt35 från Knauf Insulation. Totalt 80 nya lägenheter i Koskullskulle och Gällivare kommer isoleras med Knauf Insulations glasullsisolering EcoBatt35. 

Jan Mattila på SA Englund

Samarbetet med lokala leverantörer är viktigt för byggbolaget SA Englund i Kalix. För cirka ett år sedan väckte XL Bygg i Kalix idén att SA Englund vid isolering av byggnader skulle gå över från stenull till Knauf Insulations glasull. Det var ett år sedan och sedan dess har EcoBatt35 fått fortsatt förtroende. Totalt 80 nya lägenheter i Koskullskulle och Gällivare isoleras med Knauf Insulations glasullsisolering EcoBatt35.

– I våra två senaste projekt för LKAB, 40 nya lägenheter i Koskullskulle och det pågående bygget av 40 lägenheter i Gällivare, har vi använt EcoBatt35. EcoBatt35 är hög kvalitet till rätt pris. Den goda komprimeringen gör också att det kommer mer kvadratmeter per lastbil och paketen är mindre skrymmande på arbetsplatsen, säger Simon Viklund, vice VD på SA Englund.

”Alla är nöjda”
SA Englund i Kalix är ett anrikt familjeföretag som startade redan 1924. Det drivs och ägs fortfarande av familjen Englund, med vd Lennart Englund i spetsen. Bolaget har i dag ett 100-tal medarbetare med verksamhet huvudsakligen i östra Norrbotten och Malmfälten. Kunnandet är brett, men en av huvudinriktningarna är flerbostadshus byggda i trä. Ur fabrikschef Jan Mattilas och hans medarbetares synvinkel på husfabriken är arbetsmiljön det viktiga.

– Visst, det fanns tveksamheter i början, men det blev väldigt bra med Knauf Insulation. Ingen klagar, alla är nöjda, och då är det ju bara att köra.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...