Rejlers avyttrar norska telekomverksamheten till OneCo

av Anders Enquist

Rejlers Norge avyttrar dotterbolaget Rejlers Telecom AS till OneCo för 12,3 MNOK. Anledningen är att Rejlers telekomverksamhet i Norge inte längre passar in i kärnverksamheten och tillhör inte framtidsstrategin i Norge. Genom att sälja telekomverksamheten kan Rejlers Norge fokusera på områden där vi ser störst tillväxtpotential framöver: inom Energy, Buildings och IT.

– Telekomverksamheten i Norge bygger på en annan affärsmodell än kärnan i Rejlers och är inte lik vår övriga telekomverksamhet. Vår kärna är ledande IT- och teknikkonsulttjänster i Sverige, Norge och Finland och det är där vi ska satsa våra resurser framgent, säger Viktor Svensson, vd och koncernchef Rejlers.

Avtal om försäljning av Rejlers Telecom AS
Rejlers Norge AS har idag tecknat avtal med OneCo AS om försäljning av verksamheten Rejlers Telecom AS. Försäljningslikviden uppgår till 12,3 MNOK exklusive försäljningskostnader och genererar preliminärt en försäljningsvinst på cirka 4 MNOK. Bolaget kommer att exkluderas från Rejlers räkenskaper den 1 juni 2018. Rejlers Telecom AS har 90 medarbetare och en omsättning på cirka 120 MNOK per år. Affären är villkorad norska Konkurrensmyndighetens godkännande.

Passar OneCos verksamhet 
– Inom OneCo har Rejlers telekomverksamhet bättre förutsättningar att utvecklas. Rejlers Telecom AS har en annan affärsmodell och få synergier med de övriga affärsområden vi har i Rejlers Norge. Vi tror därför att Rejlers Telecom passar väldigt bra in i OneCo, där telekom är en del av koncernens kärnverksamhet. Det kommer att gynna alla medarbetare och kunder eftersom de nya ägarna kommer att kunna tillföra betydande marknadssynergier som ytterligare bidrar till fortsatt utveckling, säger Thomas Pettersen, vd Rejlers Norge.

OneCo är ett väletablerat företag i Norge med 800 anställda och en omsättning på 1,5 miljarder NOK. Verksamheten på den norska marknaden fokuserar framför allt på samhällsinfrastruktur som elkraft och telekommunikationsnät. OneCo finns också representerat i Sverige genom OneCo Sverige AB där ambitionen är att nå en liknande position på den svenska marknaden.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...