Rättvis försäljning av 38 lägenheter i Ulricehamn

av Admin

På lördag den 25 augusti startar försäljningen av BoKlok-lägenheter i Stadsskogen på Hotell Bogesund i Ulricehamn. Intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 10-12. Vid dagens slut dras en turordningslista som bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre osv. Beräknad inflyttning är vintern 2019. 

Översiktsillustration av det nya kvarteret BoKlok Avenboken.

I Stadsskogen-området ska BoKlok bygga 38 antal lägenheter. Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter och boendekostnaden för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir ca 3100 kronor per månad för en tvårumslägenhet.kronor per månad för en tvårumslägenhet.

– Stora delar av våra hus byggs i fabrik vilket gör att vi kan använda smarta tillverkningsprocesser, tänka i stora volymer och på så sätt hålla låga priser. Samtidigt minskar vi påverkan på både miljö och klimat och skyddar husen från väder och vind, säger Karin Svensson, projektledare på BoKlok.

BoKloks försäljningsfilosofi bygger på principen ”lika för alla” och bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. En turordningslista upprättas och kunder får välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst.

– Vårt tillvägagångssätt gör att vi kan genomföra försäljningen på ett rättvist sätt utan krångliga kösystem och budgivningar. På samma gång samlar vi alla kunder vilket gör att alla får träffa sina blivande grannar vilket känns trevligt, säger Karin Svensson.

Det nya kvarteret kommer att kallas BoKlok Avenboken och kommer ligga i ett nybyggt område nära busshållplats, mataffär och skola men dessutom bara ett stenkast från skog och natur. En bit bort ligger sjön Åsunden. Här kan man bland annat åka skridskor och fiska och bada.

Informationskväll och avtalskrivning kommer att ske den 4 oktober i Ulricehamn mellan kl. 18-20.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...