Radhus från OBOS växer fram utanför Norrköping

av Anders Enquist

I området Sandtorp bara två kilometer från centrala Norrköping planerar OBOS att bygga 23 radhus, i Brf Dansbandet 2. De 23 lägenheterna placeras i fyra huskroppar och varje lägenhet får en boarea på ca 120 kvm. Hela projektet har ett sammanhållet hållbarhetstänk som OBOS projektutvecklare Anna Bjerke har arbetat fram från start.

-Vi tror att det framför allt kommer att vara den unga, miljömedvetna barnfamiljen som väljer att slå sig ner här i Sandtorp, säger hon. Och med det i åtanke har vi tagit fram flera hållbarhetsinitiativ i projektet.

I Brf Dansbandet 2 planerar man bland annat för en innergård med rik och lummig grönska och platser för socialt umgänge. Husen byggs i det förnybara byggmaterialet trä och värms upp med fjärrvärme, vilket är en både trygg, prisvärd och miljövänlig värmekälla.

-Husen får känslan av stadsradhus eftersom de blir som en förlängning av Norrköping city, säger Anna Bjerke. De färgsätts i varma naturtoner och omgärdas av färgklickar från den planerade växtligheten. Vi vill att det ska bli ett vackert kvarter där det är lätt att trivas.

Sandtorp är ett nyutvecklat område strax utanför Norrköping med blandad stadsbebyggelse. Målbilden är att området ska utvecklas till en ny attraktiv del av Norrköping med bostäder, skolor, affärer, arbetsplatser och grönområden. Här finns redan idag goda kommunikationer i form av både spårvagn och bussar, samtidigt som det är bekvämt cykelavstånd in till centrum. En helt ny förskola håller dessutom på att byggas och ska stå klar för öppning under 2018.

-Här växer ett trivsamt bostadsområde fram mitt i härlig natur på bekvämt cykelavstånd från Norrköping, säger Anna Bjerke. OBOS har inte byggt i just detta område tidigare, men vi ser verkligen den potential som Sandtorp har.

Försäljningen av Brf Dansbandet 2 startar i april 2018 och projektet har en beräknad inflyttning till sommaren 2019.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...