Premiär för IVT:s PremiumLine HQ – effektivaste bergvärmepumpen

av Boxtoppen

 Nu lanserar IVT sin nya bergvärmepump – värstingen PremiumLine HQ.

HQ Front.

HQ Front.

PremiumLine HQ erbjuder det allra senaste och ger störst besparing för villor med bergvärme.

– Den är det bästa av det bästa, säger Styrbjörn Drugge, marknadschef på IVT Värmepumpar.

PremiumLine HQ är IVT:s senaste tillskott i bergvärmepumpfamiljen och pumpen är utrustad med ny banbrytande teknik, som bland annat gör att den både är betydligt effektivare och tystare än sina föregångare.

– En smartare hantering ger en besparing på ungefär 200 kWh och sänker värmekostnaden med upp till 80 procent jämfört med till exempel direktverkande el eller oljeuppvärmning. Det innebär också att man sparar upp till 2 000 kronor per år i jämförelse med vanliga bergvärmepumpar, säger Styrbjörn Drugge.

PremiumLine HQ har även en mängd ytterligare smarta funktioner och tillbehör. Den är till exempel utrustad med en uppdaterad reglerutrustning för att man snabbt och enkelt ska kunna göra egna värmeinställningar och har högre varmvattenskapacitet. PremiumLine HQ är anpassad till IVT:s nya Smartgrid och kan styras via mobilappar. Smartgrid kopplas till Nordiska elbörsen, som bestämmer elpriset ett dygn i förväg, och anpassar sitt arbete så att pumparna arbetar som mest när elen är som billigast.

– Det är det allra senaste och allra bästa samtidigt som det ger störst besparing och har flexibilitet för framtiden, säger Styrbjörn Drugge.

PremiumLine HQ har säljstart i början av september och omfattas av IVT:s långtidsgaranti på sex respektive tio år.

 

Styrbjörn Drugge, marknadschef på IVT Värmepumpar, tel 0140-38 41 47 eller styrbjorn.drugge@ivt.se

IVT har utvecklat och tillverkat värmepumpar i småländska Tranås i över 40 år. Totalt finns cirka 350 anställda i verksamheten som år 2012 hade en årsomsättning på cirka 1 miljard kronor. IVT:s värmepumpar marknadsförs och säljs i Sverige genom ett rikstäckande nät av specialutbildade återförsäljare och IVT Center. Företaget ägs sedan 2005 av Bosch Thermoteknik.

 

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...