OBOS Sverige bygger miljöcertifierade bostäder i södra Stockholm

av Anders Enquist
a8b1f2ec01946e7e_800x800ar

Myresjo hus Smart

I den nya etappen av Västra Balingsnäs uppförs 28 friliggande villor certifierade för Miljöbyggnad nivå Silver vilket innebär att de kommer att uppfylla krav om effektiv energianvändning, sunda materialval, tyst inomhusmiljö, god ventilation och hög fuktsäkerhet. Dessutom kommer husen att utrustas med solcellspaneler och laddare för elbil.

I projekteringen av det nya området har omtanken för befintlig natur fått råda i alla i alla led. Husen uppförs på skogstomter med blandad vegetation med naturreservat och badsjöar i närmiljön.

”Hållbart byggande och grönt ansvar är grundpelare inom OBOS-koncernen. Vårt ansvar sträcker sig från markförvärv till färdigställda fastigheter och hela områden. Vi är stolta att kunna presentera ytterligare ett projekt där miljöfrågorna har fått stå i centrum genom hela processen”, säger Joakim Henriksson, VD för OBOS Sverige.

”Från kommunens sida är vi glada att den sista etappen med småhus nu startar i Västra Balingsnäs. Naturanpassad bebyggelse med miljöprofil var något som vi värdesatte vid markanvisningen”, säger Cecilia Rogvall projektledare på Huddinge kommun.

Med solcellspaneler kan de boende minska sin elräkning med ca 3000 kwh per år. I kombination med laddare för elbil kommer man att kunna ladda sin elbil direkt ifrån sina egna solceller under sommarhalvåret.

”Certifieringen ligger i linje med vår kvalitets- och miljöpolicy som utgår från att vi ständigt ska arbeta med att förbättra våra processer, produkter och tjänster. I detta ansvar ingår även att minska vår miljöpåverkan”, säger projektutvecklare Armin Sabouri.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...