NVS installerar i stort hotellprojekt i Göteborg

av Henrik Langborg

Hotell Gothia Towers i Göteborg får ett tredje torn samtidigt som det befintliga East Tower byggs på med sex våningar. NVS har fått uppdraget att installera VS och kyla i tillbyggnaden som förutom ett 50-tal exklusiva hotellrum även innehåller en wellnessavdelning med tre bassänger, gym, bastu och hamam. När hela utbyggnaden är klar ökar antalet hotellrum med drygt 500 till 1 200, vilket gör hotellet till ett av de fem största i Europa.

NVS ordersumma uppgår till mellan 11 och 12 miljoner kronor. De installationer som NVS ska utföra omfattar värme, vatten, kyla och sanitet i samtliga hotellrum samt i spa-avdelningen. Installationsarbetet påbörjas i dagarna och hela projektet ska vara klart i augusti 2013. Beställare är Peab.

– Eftersom hotellverksamheten är i full gång under hela byggtiden blir logistiken en stor utmaning, berättar Andreas Aristiadis, filialchef vid NVS i Göteborg. Inget material får finnas i bottenplanet, utan allt måste transporteras direkt upp till arbetsplatsen. Vi måste hålla oss inom vissa tidsramar och inte arbeta tidigt på morgonen. För att inte störa gästerna läggs stort fokus på ljudkraven, vilket påverkar montagen.

Andreas berättar att det genomgående är mycket exklusiva fabrikat som installeras i hotellrummen, som är mer sviter än vanliga rum. Även i wellnessavdelningen är materialvalet exklusivt med fin design.

Hela byggprojektet ska vara klart under januari 2015. Bygget sker i två etapper, redan sommaren 2013 invigs mittentornet, nuvarande East Tower. Det nya East Tower, som blir 29 våningar högt och därmed Göteborgs högsta hus, invigs andra halvåret 2014.

För mer information kontakta

Andreas Aristiadis, filialchef NVS i Göteborg, tel 010-475 20 12, e-post: andreas.aristiadis@nvs.se

Ann-Sofi Höijenstam, informationschef, NVS, tel 010-475 10 22, e-post: ann-sofi.hoijenstam@nvs.se

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...