Nu är bygget på gång för HSBs bostadsrättsförening Panorama i Berga Park i Linköping

av Admin

På onsdagen den 9 maj samlades ett 90 tal gäster för att ta del av ceremonin när det första spadtaget togs för HSB brf Panorama i Berga Park i Linköping. 

Anders Stjärnberg, VD HSB Östergötland, Elias Aguierre, Samhällsbyggnadsnämndens ordförande och Robert Ohlsson, arbetsledare på Peab tog det första spadtaget för HSB brf Panorama i Berga park i Linköping.

I strålande solsken startade ceremonin med att Anders Stjärnberg, HSB Östergötlands VD och Elias Aguirre, samhällsbyggnadsnämndens ordförande höll tal med fokus på framtidens Berga och HSBs projekt i området. Efter talet bjöds de på en åktur i lift upp till 35 meter ovan mark, vilket är den höjd brf Panoramas vindsvåning kommer att ligga på. Resan filmades live via facebook så att de övriga gästerna också kunde ta del av den fantastiska utsikten med sikt ända bort till Roxen. Filmen finns för allmän beskådan på HSB Östergötlands facebooksida.

Efter spadtaget bjöds alla gäster på mingel och lunch.

Brf Panorama är områdets första bostadsrättsförening men HSB planerar att bygga ytterligare två föreningar. Tomten ligger mellan Berga centrum och Skulpturparken. I området finns alla bekvämligheter man kan behöva som exempelvis livsmedelsaffär och vårdcentral. Med cykel tar det knappt 10 minuter till Linköpings city.

Huset är 11 våningar högt och består av 54 lägenheter i storlek 1-4 rum och kök. Boytan är mellan 39-117 kvadratmeter. Alla lägenheter kommer ha balkong, eller uteplats. På vindsvåningen ligger föreningens gemensamhetslokal. Härifrån kommer det vara en fantastisk utsikt ända bort till Roxen! Gemensamhetslokalen kan föreningen nyttja på flera sätt, tillexempel kan den fungera som övernattningslägenhet eller som styrelserum. I lokalen kommer det finnas både pentry, wc/dusch och bastu.

-Berga Park kommer att utvecklas till ett mycket trevligt område att bo och leva i. Här bor man nära naturen, med Tinnerbäcken som flyter genom området och Tinnerö eklandskap som bara ligger ett stenkast bort, men ändå bara tio minuter från city. Ett läge som lockar många, säger Anders Stjärnberg, Vd för HSB Östergötland.

-Intresset har varit stort och redan är mer än hälften av lägenheterna sålda. Vintern 2019 är det dags för de första kunderna att flytta in, fortsätter Anders.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...