NCC vässar försäkringsvillkoren vid bostadsköp

av Henrik Langborg

Den europeiska finansoron och bankernas tuffare bolånekrav gör att en hel del bostadsköpare blivit mer försiktiga och tvekar att köpa. För att kunderna ska känna sig trygga i sin bostadsaffär har NCC förbättrat sina försäkringsvillkor för hus och bostadsrätter.

– Vi vill möta behovet hos bostadsköparna. Den som har svårt att sälja sin bostad får upp till 10 000 kronor i månaden för dubbelt boende under ett helt år. Då ska man veta att genomsnittstiden för försäljning av en bostad är tre till fyra månader, säger Peter Svensson, vd på NCC Boende.

Försäkringen NCC Tryggt Boende ingår för alla som köper sin nyproducerade bostad av NCC, oavsett om det gäller hus eller bostadsrätt. Där ingår avbokningsskydd, bokostnadsskydd och prisfallsskydd.

Bokostnadsskyddet gäller både den som blir sjukskriven eller arbetslös och den som har svårt att sälja sin tidigare bostad efter bostadsköpet. Vid dubbelt boende betalar NCC månadsavgiften för den nya bostadsrätten eller boendekostnaden för det nya huset med upp till 10 000 kronor i månaden under 12 månader. Tidigare var maxersättningen 6 000 kronor per månad och försäkringen gällde i sex månader.

– NCC Tryggt Boende ger ett mycket gott försäkringsskydd, något som jag hoppas att också bankerna och andra långivare blir medvetna om när bostadskunderna ska förhandla sina lån, säger Peter Svensson.

Prisfallsskyddet gäller om köparen drabbas av en kritisk sjukdom och behöver sälja inom sex månader efter tillträdet. Då betalar NCC ut upp till 300 000 kronor för att täcka en eventuell försäljningsförlust på grund av prisfall.

Avbokningsskyddet ger köparen möjlighet att ångra köpet innan inflyttning, om denne drabbats av en kritisk sjukdom. Den som blivit sjuk slipper då alla kostnader som normalt gäller om en köpare man vill dra sig ur ett avtal om en bostadsaffär.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Svensson, vd NCC Boende. Telefon: 08-585 515 88

Christina Stareborn, tf marknadschef NCC Boende. Telefon: 08-585 51 548, 070-669 37 86

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...