NCC utför infrastrukturarbete för Helsingborgs nya sjukhusområde

av Admin

NCC ska på uppdrag av Region Skåne modernisera Helsingborgs sjukhusområdes medieförsörjning. I uppdraget ingår att bygga två nya teknikbyggnader, byta ut de ledningar och anslutningar som förser området med vatten, el, syrgas, kyla etc, samt kulvertering under befintligt sjukhus.

– Vi gör omfattande investeringar för att utveckla Helsingborgs sjukhusområde och en viktig del är en modern driftinfrastruktur som vi nu kommer byta ut med hjälp av NCC. Utvecklingen och upprustningen av sjukhusområdet gör att vi kan förbättra både vården och arbetsmiljön samt vara väl rustade för att möta framtidens krav, säger Jan Johansson, projektledare Regionfastigheter, Region Skåne.

Projektet inleddes för ett år sedan efter att NCC tilldelats den första fasen för uppdraget. Därefter har parterna tillsammans planerat arbetet. Nu inleds den andra fasen, utförandefasen, med byggnation av en ny teknikkulvert, uppförandet av två nya teknikbyggnader, utbyte av all medieförsörjning till och från sjukhusområdet; vattenledningar, syrgasledningar, elledningar, kylaggregat etc, samt riva befintlig teknikbyggnad.

– Utrustningen som används är föråldrad och vi gör nu på uppdrag av Region Skåne ett ordentligt omtag för att framtidssäkra driften av sjukhuset. Bytet görs under full verksamhet i sjukhuset och när arbetet är klart kommer det ge bättre förutsättningar för en mer effektiv drift i hela området, säger Jörgen Flink, avdelningschef för NCC Infrastructure.

Arbetet inleddes i maj och beräknas vara färdigt 2020.

Uppdraget orderregistreras löpande i affärsområdet Infrastructure och beräknas uppgå till 100 MSEK under 2017.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...