NCC huvudsponsor för första Ekobyggmässan

av Boxtoppen

NCC är huvudsponsor för Nordens största mässa och konferens om hållbart byggande på Kistamässan 11 – 12 september. Hela 800 personer har anmält sig till konferensen för att se och höra när innovativa produkter och intressanta projekt på området presenteras.

Sweden Green Building Conference med Ekobygg arrangeras för första gången, men lockar redan drygt 800 konferensdeltagare, 90 utställare och 70 talare. Det visar att det finns ett stort intresse och behov av en nordisk mötesplats om hållbart byggande och stadsutveckling. NCC är, tillsammans med Siemens, huvudsponsor.

– Vår bransch har en betydande påverkan på miljön och ett stort ansvar när det gäller att bygga och utveckla framtidens samhälle. NCC strävar efter balans i hur vi utnyttjar resurser och utvecklar hållbara produkter med kundernas behov i fokus. Men vi behöver också skapa fler vägar för att samverka med andra aktörer och intressenter i samhället. Därför vill NCC stödja en viktig arena som Ekobyggmässan där dessa frågor står i fokus, säger Christina Lindbäck, hållbarhetschef NCC.

NCC välkomnar alla till sin monter C:18 där NCC berättar mer och utbyter tankar om framtidens hållbara byggande.

Under mässan kommer NCC bland annat berätta om hållbarhetsprojektet ”Dome of Vision” – som är ett forskningsexperiment, en tankeväckare och mötesplats om framtidens sätt att bygga och leva. Den 350 kvadratmeter stora kupolen i glas och trä bildar ett klimatskydd för en trädgård och ett resurseffektivt trähus och står idag i Århus i Danmark. Martin Manthorpe, affärsutvecklingsdirektör, NCC Construction Danmark berättar om experimentet från NCC:s scen, 11 september kl 12.15.

Sweden Green Building Conference med Ekobygg har också ett fullspäckat program med många andra föredrag. Läs mer om mäss- och konferensprogrammen här .

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...