NCC bygger attraktivt bostadsområde vid Tuborg Havn för Danica

av Anders Enquist

NCC har fått i uppdrag av Danica Ejendomsselskab ApS att bygga hyresrätter på Bakkedraget, ett attraktivt bostadsområde vid Tuborg Havn. Ordern uppgår till 620 MSEK. Bygget är en totalentreprenad som omfattar över 100 lägenheter, parkeringshus, cykel- och soprum. Lägenheterna kommer att vara på mellan knappt 100 kvm till över 200 kvm.

–Vi är mycket glada att Danica har valt oss för att bygga de här bostäderna på en exklusiv adress. Under hela kontrakteringsfasen har vi haft en bra och konstruktiv dialog som säkerställer uppförandet av attraktiva lägenheter med en fantastisk utsikt över Öresund, säger Palle B. Rasmussen, Danmarkschef för NCC Building.

Hyreshusen är samlade runt en gård nära havet vid det som tidigare var Tuborg Havn. Förutom att bostäderna är belägna nära vattnet har de också närhet till affärer, kulturella upplevelser och inte minst till Köpenhamn.

– Vi har haft en god och konstruktiv dialog. Vi har varit delaktiga i ett tidigt skede vilket gjort det möjligt för oss att ge tillbaka en god investering till våra pensionskunder. Det är tydligt att NCC har goda erfarenheter av andra större byggprojekt. Vi är glada över att kunna erbjuda attraktiva lägenheter till framtida boende, våra pensionskunder och till området, säger Robert V. S. Nellemann på Danica Ejendomsselskab ApS.

Bygget påbörjas under första halvåret 2018 och lägenheterna beräknas stå klara under 2021. Ordern registreras i affärsområdet Building under andra kvartalet 2018 givet bland annat erforderliga bygglov.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...