NCC bygger 95 hyresrätter med FABO i Falkenberg

av Admin

NCC ska i samverkan med Falkenbergs Bostads AB (FABO) bygga tre flerfamiljshus med totalt 95 hyreslägenheter i Tröingeberg, strax norr om Falkenbergs centrum. Ordervärdet förväntas uppgå till cirka 110 MSEK.​ 

– Falkenbergs kommun har ett stort behov av fler bostäder. Projektet är en del av kommunens tillväxtstrategi och målsättning att bygga 500 nya bostäder fram till år 2025, säger Christian Kylin, VD Falkenbergs Bostads AB.

De nya husen är fördelade på tre loftgångshus med fyra respektive fem våningar samt markparkering på innergården. Husen kommer bli gedigna med betongstomme, tegelfasader och stora balkonger.

Uppdraget är en samverkansentreprenad i två faser. I ett första skede ska parterna tillsammans planera, budgetera och projektera byggnationen i syfte att komma överens om ett riktpris för uppdraget. Därefter skrivs nytt kontrakt för byggnationen som då kan påbörjas.

– Projektet ligger i Tröinge, ett nytt spännande område med gångavstånd till Falkenbergs nya järnvägsstation. Strax bredvid uppför NCC även radhusområdet Brf Tröinge By, vilket innebär att vi har god kännedom om området, säger David Fritzson-Bratt, affärschef NCC Building.

Byggstart planeras till hösten 2018 och lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara under första halvan av 2020.

Affären beräknas uppgå till cirka 110 MSEK och orderregistreras i tredje kvartalet 2018 i affärsområde NCC Building, under förutsättning att parterna kommer överens om ett riktpris.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...