KlaraBo får marktilldelning i Hässleholm för att uppföra cirka 60 hyresbostäder

av Admin

Bostadsföretaget KlaraBo har erhållit tilldelning av två markområden i bostadsområdet Björklunda i Hässleholms kommun. Tilldelningen omfattar byggrätter om cirka 4 900 kvm BTA där KlaraBo kommer att uppföra cirka 60 hyresbostäder. 

KlaraBo tar därmed ytterligare ett steg i sin strategi att förvärva tomter för att uppföra trivsamma bostäder till lägre hyror i ett läge där det råder brist på denna typ av hyresrätter. Tilldelningen underlättas också av det statliga investeringsstödet som kommer att utnyttjas i projekten.

– Det är mycket glädjande att KlaraBos koncept fortsätter att vinna framgång genom att vi på olika sätt erhåller förtroende för att uppföra hyresbostäder till attraktiva hyror, säger KlaraBos VD Andreas Morfiadakis. Vi för en fortsatt bred dialog med flera kommuner och andra markägare över hela Sverige.

Björklunda är ett av Hässleholms största utbyggnadsområden och kommer totalt ge plats för cirka 200 nya bostäder nära friluftsliv och stad. I området kommer det att finnas plats för flerbostadshus, parhus, radhus, marklägenheter och villatomter. Bostäderna kommer att vara av varierande storlek och upplåtelseform.

Marktilldelningen innebär att KlaraBo nu har aktiviteter i olika stadier på tolv orter runt om i Sverige. Förutom Hässleholm har KlaraBo projekt i Bjuv, Borlänge, Falun, Höganäs, Karlshamn, Karlskrona, Karlstad, Kävlinge, Motala, Sundsvall samt Svalöv.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...