Kista Galleria stärker dagligvaruhandeln med Lidl

av Admin

Kista Galleria ökar fokus på vardagsshopping med Lidl som kommer att öppna en stor butik på 1 400 kvadratmeter i gallerian. Öppningen är planerad till mitten av 2019. 

Lidl blir den tredje och största matvarubutiken i Kista Galleria. Sedan tidigare finns Ica Supermarket och Coop i gallerian. Lidls sortiment består av svenska och ekologiska produkter vilka samsas med utländska delikatesser och ett brett, varierat utbud av varor för hela hemmet. Allt till fördelaktiga priser.

–  Vi har tittat på och utvärderat många butikslägen i Kista genom åren därför känns det extra skönt att vi nu signerat ett av Kistas och Kista Gallerias bästa lägen mot Jan Stenbecks Torg. Vi är övertygade om att boende och arbetande i Kista kommer att uppskatta vårt erbjudande om högsta kvalitet till bästa pris, säger Jonas Strömvall, fastighetschef på Lidl.

Kista Galleria är Stockholms största stadsdelscentrum med 18 miljoner besökare under öppettiderna. Med de nya bostadsprojekten förväntas antalet människor inom Kista Gallerias upptagningsområde att öka med 54 procent fram till 2030.

–  Större matbutiker i gallerian är starkt efterlängtade bland våra kunder och något vi har planerat för länge, inte minst med tanke på den växande befolkningen. Vi genomför just nu en förändring av butiksmixen med starkare fokus på vardagsshopping och dagligvaror. Lidl är en viktig pusselbit i denna förnyelse. Samtidigt gör vi även större modernisering och uppfräschning av gallerian som kommer att få en mer varierad och trivsammare interiör, säger Magnus Åkesson, affärsområdeschef på Citycon.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...