ISS tar hand om teknisk drift åt Landstinget i Uppsala län

av Henrik Langborg

ISS tar hand om den tekniska driften av Tierps respektive Östhammars vårdcentrum. Det blev klart då ISS och Landstinget i Uppsala län nyligen tecknade ett treårsavtal, som värderas till totalt 10,5 miljoner kronor.

Avtalet bekräftar ISS position som den största leverantören av integrerade tjänstelösningar till den svenska sjukvården.

ISS levererar service och tjänster till ett hundratal vårdcentraler och ett flertal sjukhus såsom Carlanderska sjukhuset i Göteborg, Sunderby sjukhus i Luleå, Linköpings Universitetssjukhus i Linköping, Karolinska Universitetssjukhuset och Danderyds sjukhus i Stockholm.

Det nya avtalet innefattar tillsyn, skötsel och felavhjälpande underhåll. Totalt handlar det om en lokalyta på cirka 34 000 kvm. Uppdraget startar den 1 september och pågår i tre år med möjlighet till ett års förlängning. Den berörda personalen erbjuds anställning hos ISS.

– Vi är mycket stolta över att vi fått detta förtroende av Landstinget i Uppsala län. Drift och underhåll av landstingets fastigheter har med några få undantag hitintills utförts i egen regi, varför detta uppdrag känns särskilt spännande. Vi tror att det finns alla förutsättningar för ett framgångsrikt samarbete, säger Ola Gunnarsson, affärsområdeschef ISS.

– Vi är övertygade om att ISS med sin långa erfarenhet som tjänsteleverantör har både kompetens och muskler att ta hand om uppdraget i Norduppland. Vi ser fram emot ett utvecklande samarbete med vår nya samarbetspartner, säger Thord Hägg, förvaltningsdirektör Landstingsservice, Landstinget i Uppsala län.

För ytterligare information, kontakta:

Christer Ekelund, pressansvarig, ISS Facility Services AB, christer.ekelund@se.issworld.com , 0734-36 53 55

Thord Hägg, förvaltningsdirektör, Landstingsservice, thord.hagg@lul.se, 0706-11 02 13

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...