Invigning av nya vård- och omsorgslägenheter i Högsby

av Admin

I maj var det inflyttning i de 20 nya vård- och omsorgslägenheter i Kooperativa hyresrättsföreningen Emådalens Trygga Hem i Högsby (Mogården), nu är även utemiljön färdigställd. De nya lägenheterna är den andra etappen av totalt fyra med Riksbyggen som byggherre. 

– Det känns väldigt roligt att andra etappen nu är helt färdig och utemiljön som går under namnet Sparbankgården blev väldigt fin. Byggandet av nästa etapp pågår redan för fullt, säger Anna Norregårdh, projektledare på Riksbyggens marknadsområde Sydost.

Den 11 september var det invigning med pompa och ståt. Med under invigningen var bland andra kommunalrådet Stihna Johansson Evertsson (C). Sparbanksgården kom till när den lokala banken Högsby Sparbank ville vara med och sponsra föreningen med något trevligt till de boende. Föreningen bestämde då att investera i ett växthus med intilliggande pergola, promenadstråk och fruktträdgård.

– Förhoppningen är att utemiljö skall inspirera de boende och verksamhetspersonal till utomhusaktiviter. Hela utemiljön är handikappanpassad så alla skall kunna njuta ut av den, berättar Anna Norregårdh.

Med kooperativa hyresrätter kan kommuner säkerställa kvaliteten och långsiktigheten i sin vårdverksamhet och boenden för äldre utan att kostnaderna för fastighetsinvesteringar belastar den kommunala investeringsbudgeten. Konceptet är bra för de kommuner som vill ha ett alternativ till traditionellt, kommunalt fastighetsförvaltande, men samtidigt möta ett ökande vård- och omsorgsbehov.

Läs mer här

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...