Hultafors Group förvärvar Puvab AB 

av Anders Enquist

Puvab är ett svenskt företag inom segmentet skyddskläder och etablerades i Borås 1989. Företaget specialiserar sig inom skyddskläder för energibranschen och tillverkar även flamsäkra och ljusbågetestade skyddskläder för andra branscher. Puvab utvecklar och tillverkar funktionella och certifierade kläder av hög kvalitet med innovativ design för arbete under krävande förhållanden. 2013 lanserade Puvab varumärket Eripio Wear som är skräddarsytt för personal inom ambulans och räddningstjänst. Puvab har 49 anställda och en årlig omsättning på SEK 42 miljoner.

”Att utöka vår satsning inom skyddskläder är en av del av Hultafors Groups strategi. Med sitt breda sortiment av skyddskläder och sin starka position på marknaden är Puvab den optimala partnern för att komplettera Snickers Workwears erbjudande”, säger Camilla Monefeldt Kirstein, Director BU Workwear hos Hultafors Group.

”Puvab har haft en god tillväxt under 2016 och framtidsutsikterna ser mycket bra ut. Samgåendet med Hultafors Group ger Puvab än starkare möjligheter att växa i framtiden, framförallt på den internationella marknaden”, säger Gustav Örn, ägare till Vestitus Holding AB.

”Vi ser fram emot att bli en del av Snickers Workwear och Hultafors Group, och är övertygade om att detta ger oss stor tillväxtpotential inför framtiden, eftersom vi även kan dra nytta av gemensamma säljresurser”, säger Per Wagnås, VD för Puvab AB.

”Att erbjuda produkter som bidrar till en högre produktivitet och säkerhet för våra slutanvändare är kärnan i Hultafors Groups strategi. Genom att införliva Puvab och dess ledande produkter i vår produktportfölj kan vi komplettera vårt erbjudande för skyddskläder. På så sätt kan vi erbjuda mervärde till våra befintliga kunder och även nå nya segment och kunder”, säger Ole Kristian Jödahl, CEO för Hultafors Group AB.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...