HSB brf Pelarsalen är nominerad till Växjös Träbyggnadspris

av Admin

Växjö kommun delar i år ut Träbyggnadspriset för första gången. Priset delas ut med avsikt att belöna, uppmuntra och sprida kunskapen om träbyggnation. Tre projekt har nominerats och HSB brf Pelarsalen är ett av dessa tre. 

Pelarsalen visar förtjänstfullt en byggnation som definitivt tillhör den moderna trästaden i Växjö,så avslutar juryn sin motivering till nomineringen av HSB brf Pelarsalen. Pelarsalen är beläget på Skogsudden i Växjö. Projektet består av tre punkthus med totalt 89 bostadsrätter. Det första av de tre husen är sedan april inflyttat och klart.

– Vi är otroligt stolta att vara nominerade till Växjös träbyggnadspris. Både HSB brf Pelarsalen och den kommande grannföreningen HSB brf Arkaden är mycket spännande projekt. Den utrycksfulla arkitekturen och de starka färgerna, kombinerat med kunskapen om den höga miljömässiga ambitionen gör projekten till landmärken för HSB att vara stolta över under många år framöver, säger Kajsa Högelius, nyproduktionschef på HSB Sydost.

Byggnadspriset delas ut den 25 oktober och det är där och då vinnaren avslöjas. De andra två projekten som är nominerade är brf Strandsnäckan vid Kampen och Vallen vid Växjösjön/Södra Bergundasjön.

Hela motiveringen till nomineringen till HSB brf Pelarsalen lyder:
Vackert klassiskt enkelt formspråk med högresta gavelspetsar förskjutna i halvplan tilltalar betraktaren och ger bostadshusen en påtaglig karaktär. Projektet har använt förtillverkade planelement, byggt under tält och därmed skapat torr arbetsplats och goda arbetsförhållanden under hela byggnationen. Genom val av trä där det är rätt använt ges en kraftigt reducerad klimatpåverkan för hela byggnationen. Utvändigt har fasaderna limträpanel i tilltalande varma träkulörer. Bebyggelsen visar på väl lösta bostäder på liten yta med fint dagsljusinfall och stora inbjudande balkonger med synlig behaglig träkonstruktion. Pelarsalen visar förtjänstfullt en byggnation som definitivt tillhör den moderna trästaden i Växjö.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...