Eelcee AB stärker företagets satsning inom kompositer i Europa och byter samtidigt namn till Inxide AB

av Anders Enquist

 

Eelcee SA startade 2008 som en utveckling från EPFL, det tekniska universitet i Lausanne. Fouiertransform gick in som delägare 2012 för att säkerställa en satsning inom fordonsindustrin i Europa och Korea. I samband med övertagandet skapades Eelcee AB som moderbolag och som under två år har varit inriktat på att anställa rätt kompetenser och investerat för att bygga upp en fungerande industriell bas i Sverige.

Eelcee AB’s satsning på kostnadseffektiva plastkompositer, med ett antal patent och teknologier som bas, har framgångrikt drivit utvecklingsprojekt för bl.a. fordonsindustrin i Sverige, och genom grundaren Jan-Anders Månsons kontakter, också i Korea. Komplexiteten och kostnaderna med satsningen i två världsdelar har dock visat sig vara utmanande för ett företag i Eelcee AB’s storlek varför styrelsen nu beslutat sig för att fokusera på Europa.

Grundaren Jan-Anders Månsson kommer att fortsätta i egen regi med Korea-marknaden under namnet Eelcee, och lämnar därmed också Inxide AB.

Inxide AB, med produktion och utveckling i Sverige, kommer att fortsätta sina offensiva satsningar främst inom fordons-, sport- och fritidsindustrin. För att ytterligare stärka utbyggnaden kommer nyanställningar och investeingar i ny teknologi att genomföras. Företaget har under 2014 startat ett samarbete med en erfaren etablerad partner i Tunisien för att leverera till sport- och fritidsindustrin.

Inxide AB med sin unika kompetens, processer och patenterade teknologier har goda möjligheter att bli en betydande spelare inom den växande kompositindustrin och kommer att som sådan kunna möta behovet av lätta och kostnadseffektiva kompositlösningar inom fordons-, sport- och fritidsindustrin säger Björn Wessman, VD i Inxide AB.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...