Castellum fullföljer affären i Norrköping och Linköping – köper återstoden av gamla Ståhls

av Anders Enquist

Den 13 april 2015 aviserade Castellum AB och Heimstaden AB en affär som innebar att Castellum förvärvade 50% av aktierna i dåvarande Henry Ståhl Fastigheter AB (numera CORHEI Fastighets AB) av Heimstaden AB. Samtidigt slöts ett optionsavtal som gav Castellum möjlighet att tidigast inom 18 månader, den 29 november 2016, förvärva resterande 50% av det nya bolaget. Heimstaden erhöll en motsvarande option att sälja resterande 50% efter utgången av Castellums optionstid. Castellum har i dag förvärvat resterande aktiepost tidigare än planerat då undertecknande och tillträde skett samtidigt. Affären omfattar 111 480 kvm i Norrköping, fördelat på 12 centralt belägna kontorsfastigheter och en välbelägen logistikfastighet, samt 51 024 kvm i Linköping fördelat på 9 kontorsfastigheter, varav 6 stycken är centralt belägna, två ligger i Mjärdevi-området och en vid Tornby-området. Uthyrningsgraden uppgår till 84% och den genomsnittliga avtalstiden är 4,1 år. Hyresintäkterna på helårsbasis för 2016 beräknas uppgå till 159 Mkr. De största hyresgästerna är Sectra, Brandel Invest & Förvaltning AB, Swedbank och Kunskapsskolan.

”Affären ger oss en god position i Norrköping och Linköping”, säger Henrik Saxborn, VD i Castellum. ”Vi är här för att stanna och fortsätta utvecklas, ett projekt är redan i gång och vi ser fler intressanta tillväxtmöjligheter”.

Castellum har långfristiga, outnyttjade krediter om ca 5,6 miljarder kr, vilka kommer att utnyttjas till investeringarna.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...