BAUHAUS fortsätter effektivisera logistikkedjan

av Admin

Den senaste tidens svårigheter med försenade leveranser har skapat problem för både kunder och distributörer. Nu skapar byggvaruhusjätten BAUHAUS en lösning för att kunna erbjuda den bästa servicen till kunderna och etablerar BAUHAUS E-handel AB – den svenska byggbranschens första kliv mot en helt oberoende distributionskedja från lager till kundens dörr. 

BAUHAUS vd Kenneth Litland säger att byggvarukedjan nu tar branschens första kliv mot en helt oberoende distributionskedja från lager till kundens dörr.

Byggvarujätten BAUHAUS går nu i bräschen för att hitta lösningar på den senaste tidens logistikproblem och gör därför en enorm expandering av förra årets logistiksatsning i Göteborgsområdet. I samband med att både Stockholms- och Malmöregionen nu blir en del av logistiksatsningen kommer så småningom en ny distributionsanläggning nära Stockholm att etableras. Det möjliggör för BAUHAUS att äga hela distributionskedjan från lagret ända till kundens dörr och därmed ytterligare kunna förhöja servicen gentemot kunderna.

– Vi måste ta tag i det här. E-handel är en så pass stor del av vår affär att leveranserna bara måste fungera och enda sättet vi kan säkerställa det är att äga hela leveranssystemet själva. Framgången med den här satsningen i Göteborg har varit enorm och det här är vårt sätt att garantera både bättre ekonomi i distributionsledet och en bättre servicenivå mot våra kunder, säger Kenneth Litland, vd på BAUHAUS Sverige.

BAUHAUS E-handel AB kommer att ta hand om distribution, logistik, e-handel och alla varuflöden i BAUHAUS-systemen. Den nya Stockholmsanläggningen planeras att kunna anläggas förhoppningsvis så tidigt som under 2019 och kommer innebära 100 till 150 nya arbetstillfällen i regionen.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...