Balco tecknar order för ombyggnation av balkonger utanför Stockholm

av Admin

Balco har tecknat ett samarbetsavtal avseende produktion och leverans av balkonger till en bostadsrättsförening i Täby utanför Stockholm. Ordern, som är en totalentreprenad, innefattar nya inglasade balkonger enligt Balco-metoden till ett värde om cirka 100 MSEK. Start av projektet, som ännu inte är inkluderat i bolagets orderstock, kommer att ske när kunden har erhållit bygglov. 

Balco har ingått samarbetsavtal med en bostadsrättsförening i Täby utanför Stockholm om produktion och montage av nya balkonger. Ordern som avser ombyggnation och renovering av befintliga balkonger uppgår till cirka 100 MSEK.

I leveransen ingår nedmontering, projektering, leverans av nya infästningssystem, balkongplattor, tak och inglasningssystemet Balco Air med Clean-line, Ventech och lucksystemet Twin. Ordervärdet ingår inte i den orderstock som Balco redovisar i dagens rapport för första kvartalet 2018. När bygglov erhålls inleds produktionsfasen vilket innebär att projektet beräknas bidra till omsättningen under 2019 och 2020. Projektet bedöms ta ett år att färdigställa från projektstart.

”Ordern från bostadsrättsföreningen i Täby är ett kvitto på att vi har kvalitativa produkter, ett stort branschkunnande och en god leveranskapacitet som möjliggör etablering med korta ledtider. Vi fortsätter att skapa vår egen marknad och ser goda möjligheter att fortsätta vår organiska tillväxt. Det gäller både i Norden, där vi är marknadsledare, men även i övriga Nordeuropa”, säger Kenneth Lundahl, vd och koncernchef för Balco, i en kommentar.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...