100 % fibertäckning på Katrineholms landsbygd

av Admin

Det som såg ut att vara omöjligt eller väldigt svårt blir nu verklighet. De sista, mest otillgängliga bostäderna, på Katrineholms landsbygd erbjuds nu möjlighet till fiberbaserat bredband. Dessutom till samma pris som i staden. 

Bild: Andreas Peterzén digitaliserings och kommunikationschef, Jörgen Svärdh vd Utsikt Bredband AB och Göran Dahlström kommunstyrelsens ordförande. Foto: Geza Simon

I fredags undertecknade Katrineholms kommun och Utsikt Bredband, som är ett dotterbolag till Tekniska verken, ett avtal som innebär att Katrineholms landsbygd erbjuds heltäckande fiberbaserat bredband. Det handlar om de sista 5 procent av fastigheterna på landsbygden som inte fick vara med på förra upphandlingen. De hamnade utanför just för att fastigheterna helt enkelt sågs som svåra och dyra att nå med bredband.

– För två år sedan beslutade vi att gå in med 50 miljoner kronor för att försöka erbjuda 95 procent av fastigheterna på landsbygden bredband. Vår målsättning var högre än Regeringens och vi ville dessutom erbjuda fiberbaserat bredband. Den målsättningen tyckte vi var väldigt kraftfull, då. Därför är jag idag glad för avtalet med Utsikt Bredband AB som gör det möjligt att nå hela kommunens landsbygd med fiber. Det är otroligt viktigt för oss och vår fortsatta utveckling att vi kan binda ihop stad och landsbygd, säger Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande.

– Vi är jätteglada för det här viktiga uppdraget som innebär att vi kan fortsätta utbyggnaden på Katrineholms landsbygd, och erbjuda alla där fiberanslutning, säger Jörgen Svärdh, vd för Utsikt Bredband.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...