​Flödesmätning – nytt expertområde inom Dahl

av Admin

Att omvandla flöden som spillvatten, avloppsvatten och färskvatten till en avläsningsbar enhet direkt på mätningsplatsen är ingen enkel match. Just därför erbjuder Dahl Sverige AB nu en expertgrupp i ämnet, för kunder inom fastighet, VVS, VA och industri.  

Att mäta flöden är lika aktuellt inom alla verksamhetsområden. Det är bara flödet och förutsättningarna som ändras, och där kräver varje område sin speciella lösning.

Flödesmätning är alltmer en del av energi- eller effektberäkningar. Ofta är även den installerade utrustningen sammankopplad med någon form av registrerande utrustning.

– Som Sveriges ledande handelsbolag inom VVS och VA jobbar vi med mängder av leverantörer. Därför kan vi erbjuda den bästa lösningen för varje behov, säger Anders Schirell, marknadschef för Dahl Mark & VA där den nya expertavdelningen finns.

Han berättar vidare att det finns många olika mätmetoder och att de mätinstrument som används påverkar noggrannheten på de mätvärden som erhålls. Därför är det viktigt att redan i planeringsstadiet definiera behov, likaså att utvärdera möjliga lösningar och system.

– Tack vare vår stora bredd på såväl mätutrustning som viktig kringutrustning, har vi på Dahl unika förutsättningar att tillhandahålla helhetslösningar och färdiga koncept för de mest skiftande mätuppdrag hos våra kunder. Det är här expertgruppen kommer in för att ge råd, planera systemet samt utforma lämplig lösning och funktion, avslutar Anders Schirell.

Expertgruppen finns tillgänglig över hela Sverige och nås på följande e-postadress: flodesmatning@dahl.se

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...