TB-Gruppen säljer VårgårdaHus till EQT-ägda HusCompagniet

av Anders Enquist

Per-Erik Bonander, VD, VårgårdaHus. Foto:Magnus Gotander

TB-Gruppen säljer dotterbolaget VårgårdaHus till EQT-ägda HusCompagniet. Samtidigt investerar TB-Gruppen tillsammans med EQT i HusCompagniet och fortsätter, i partnerskap, att vara delaktig i VårgårdaHus utveckling.
-VårgårdaHus har gjort en fantastisk resa. Tillsammans med expansiva HusCompagniet kommer Per-Erik Bonander och det kompetenta teamet i Vårgårda att få ännu bättre möjligheter att utveckla verksamheten, säger Marcus Lerander, vd på TB-Gruppen.

VårgårdaHus är en av Sveriges snabbast växande småhusproducenter med tillverkning i Vårgårda och försäljningskontor över hela landet. Genom att erbjuda hög kvalitet, gediget hantverk och kundanpassade hus har VårgårdaHus skapat ett starkt varumärke på den svenska småhusmarknaden. Förvärvande HusCompagniet är Danmarks ledande småhustillverkare med en årlig omsättning på över 2,7 miljarder DKK.

– EQT har lång erfarenhet av att skapa tillväxt i sina bolag och tillsammans med HusCompagniet får VårgårdaHus goda möjligheter att ytterligare stärka sin position som en av Sveriges ledande småhustillverkare, säger Per-Erik Bonander, vd på VårgårdaHus. Vår styrka och framgångsfaktor är framförallt vår engagerade och kunniga personal, men också vår unika förmåga att växa och samtidigt öka lönsamheten, fortsätter Per-Erik Bonander. Jag är övertygad om att VårgårdaHus kommer expandera kraftigt de närmsta åren och målsättningen är att omsätta en halv miljard år 2020.

-Vi har stort förtroende för EQT och HusCompagniet och ser partnerskapet med dem som en fantastisk plattform för VårgårdaHus att fortsätta växa och förädla sin verksamhet, säger Marcus Lerander.

TB-Gruppen är en privatägd bygg- och fastighetskoncern som utvecklar, förädlar och bygger kommersiella fastigheter och bostäder i Göteborgsregionen och Stockholm/Uppsala, dels för försäljning, dels för långsiktigt ägande med egen förvaltning. Bolagen inom gruppen omsätter 1,4 miljarder kronor och sysselsätter 300 personer.

-TB-Gruppens olika verksamheter kommer även framgent att koncentreras kring långsiktigt hållbar fastighetsutveckling, säger Marcus Lerander. Vi har många spännande projekt på gång både vad gäller bostäder och kommersiella lokaler.

-Vi är mycket glada över att gå samman med Sveriges starkast växande småhusproducent, och vi ser fram emot att samarbeta med VårgårdaHus erfarna och kompetenta ledningsgrupp, säger Steffen Baungaard, vd på HusCompagniet. Förvärvet av VårgårdaHus befäster vår ställning som Nordens ledande småhustillverkare och kompletterar samtidigt vår portfölj med en träbaserad produkt. Vi är också glada över att ingå partnerskap med TB-Gruppen – en respekterad samarbetspartner som vi hoppas kommer bidra till att stärka vår utveckling i Sverige.

VårgårdaHus grundades 1992 och sysselsätter idag 65 personer. Företaget tillverkar 300 hus per år och omsätter 350 miljoner kronor. Företaget har fått utmärkelsen ”Superföretag” av Veckans Affärer flera år i rad.

 

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...