Skanska säljer kontorsfastighet på Lindholmen, Göteborg

av Anders Enquist

Fastigheten omfattar cirka 9 000 kvadratmeter och är fullt uthyrd till Zenuity AB, ett samägt bolag mellan Volvo Cars och Autoliv.

– Vi ser mycket positivt på försäljningen av Piren2 till Platzer. Vi är stolta över projektet med sitt strategiska läge och sin spännande arkitektur. Vi är övertygade om att både husets hyresgäst och nya ägare kommer att trivas fantastiskt bra med sina nya lokaler, säger Micko Pettersson, vd, Skanska Fastigheter Göteborg.

Piren2 ligger mitt i ett av Europas främsta teknikkluster, granne med Lindholmen Science Park och Radisson Blu Riverside Hotel. Kontorshuset kommer att certifieras enligt det internationella miljösystemet LEED. Stort fokus har legat på energiförbrukning och hållbara materialval.

– Läget och den klimatsmarta profilbyggnaden som Skanska uppför gör att Piren2 blir ett mycket intressant investeringsobjekt, samtidigt som det blir ett bra komplement till vårt befintliga bestånd på Lindholmen. Det ligger helt i linje med vår strategi att förvärva bra kontorshus i attraktiva lägen, säger P-G Persson, vd, Platzer Fastigheter AB.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...