Skanska bygger vårdbyggnad på Kungälvs 

av Anders Enquist

Kungälvs sjukhus.

Den sju våningar höga vårdbyggnaden (Hus 16-18) kommer att bli cirka 33 000 kvadratmeter och ska omfatta 280 vårdplatser i enkelrum. Skanska tecknade under 2016 ett strategiskt partneringavtal med Västfastigheter med syfte att utveckla och bygga Nya Kungälvs sjukhus

– Vi är mycket stolta över att få förtroendet att tillsammans med Västfastigheter och andra samarbetspartners i projektet vara med och utveckla Nya Kungälvs sjukhus. Efter ett mycket gott samarbete i den första fasen har vi nu tecknat slutgiltigt entreprenadavtal avseende vårdbyggnaden som är det första delprojektet i Nya Kungälvs Sjukhus, säger Olof Peterson, distriktschef, Skanska Sverige.

Avsikten är byggnaden ska certifieras enligt Miljöbyggnad Guld. Miljöklassningssystemet Miljöbyggnad administreras av Sweden Green Building Council och certifierar nya och befintliga byggnader med fokus på energi, inomhusmiljö och material.

Byggnationen har påbörjats och kommer att avslutas i två överlämningar under det tredje kvartalet 2019 och det tredje kvartalet 2020.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...