SBC listar de vanligaste – och knasigaste – namnen på bostadsrättsföreningar

En av de första sakerna som behöver göras när en bostadsrättsförening skapas är att namnge den. Sol, ek och ny är de vanligaste förekommande orden i bostadsrättsföreningar runt om i landet. Men även mer ovanliga namn såsom Torkskåpet, Kaggen och Läderlappen återfinns på listan över svenska bostadsrättsföreningars beteckningar. Det visar en kartläggning från SBC Sveriges […]

En av de första sakerna som behöver göras när en bostadsrättsförening skapas är att namnge den. Sol, ek och ny är de vanligaste förekommande orden i bostadsrättsföreningar runt om i landet. Men även mer ovanliga namn såsom Torkskåpet, Kaggen och Läderlappen återfinns på listan över svenska bostadsrättsföreningars beteckningar. Det visar en kartläggning från SBC Sveriges BostadsrättsCentrum.

Naturen har visat sig vara en stor inspirationskälla när det bildas nya bostadsrättsföreningsnamn. Växter som ek, björk och ros ligger nämligen alla på topplistan när SBC Sveriges BostadsrättsCentrum kartlägger de vanligast förekomna orden bland deras bostadsrättsföreningar. Andra ord som tar sig in på listan är sol, sjö och sten. Det finns dock de styrelsemedlemmar som varit lite mer kreativa när det döpt sin förening. Bostadsrättsföreningen Långkorven är en av de som sticker ut, likaså Fängelset och Kattrumpan.

– Ofta speglar namnen på bostadsrättsföreningen omgivningen till fastigheten som ska tillhöra föreningen. Vilket kan vara en förklaring till att många namn har anknytningar till naturen, tryter inspirationen så tar många också hjälp av byggnadens historik som exempelvis ett före detta bageri. Vi på SBC hjälper bostadsrättsföreningar med ekonomi, juridiska frågor och fastighetens skötsel men när det kommer till roliga föreningsnamn lämnar vi det till styrelsemedlemmarna själva, säger Peter Björk, Marknads och Försäljningschef på SBC Sveriges BostadsrättsCentrum.

Topp 10: Här är de knasigaste bostadsrättsföreningsnamnen
1. Långkorven
2. Fängelset
3. Kattrumpan
4. High Five
5. Torkskåpet
6. BB-Huset
7. Hollywood
8. Kakburken
9. Kaggen
10. Läderlappen

Topp 10: Här är de vanligaste orden bland bostadsrättsföreningar
1. Sol
2. Ek
3. Ny
4. Sten
5. Sjö
6. Norr
7. Ros
8. Kung
9. Karl
10. Björk

Såhär gör du för att få igenom ditt förslag på namn till din bostadsrättsförening
• Namnet ska innehålla ”Bostadsrättsförening”
• Namnet ska godkännas av bolagsverket
• Inget annat företag eller förening får ha samma namn i det län föreningen registreras
• För att slippa hålla fler föreningsstämmor kan fler namnförslag röstas igenom alternativt ta
beslut om att styrelsen får tillåtelse att skicka in nya namnförslag vid nekande

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB, är ett av landets ledande företag av förvaltningstjänster för bostadsrätter. SBC erbjuder full service inom ekonomisk förvaltning, teknisk förvaltning, projektledning av ombyggnation och renoveringar samt juridisk expertis. SBC har kontor på sex orter i landet med ca 320 anställda. Bolaget är noterat på NGM Equity och omsatte år 2016, 431 mkr i koncernen. www.sbc.se.

Annons