Rejlers Embriq satsar på digitalisering i Norden

av Anders Enquist

Rejlers Embriq AS, Embriq AB, Rejlers Energitjänster AB och Rejlers ComIT AB har i dagsläget många likheter när det gäller strategi, kompetens, kunder, produkter och tjänster. För att dra full nytta av synergieffekterna samlar vi nu dessa bolag med en gemensam nordisk ledning. Rejlers Embriq förväntar sig en kraftig tillväxt på marknader som energi, detaljhandel och transport.

Ökat marknadsavtryck genom bättre synlighet
– Rejlers Embriq kommer att få ett ökat avtryck på marknaden genom en mer enhetlig framtoning. Med vår långa erfarenhet och befintliga kundportfölj i alla de nordiska länderna kommer det nya området att vara mycket väl positionerat för att erbjuda digitalisering av fysisk infrastruktur, säger Thomas Pettersen, vd för Rejlers Embriq.

Betydande aktör inom digitalisering
– De åtgärder som vi nu genomför innebär nya möjligheter för våra medarbetare, genom att vi skapar en otroligt kraftfull kompetensorganisation som ska utveckla och leverera en rad nya och spännande produkter och tjänster under de närmaste åren, säger Thomas Pettersen, och fortsätter:
– Vi lever i extremt spännande tider där digitalisering och en smart hantering av stora datamängder innebär flera nya möjligheter för våra kunder. Till exempel kan man uppnå betydande förbättringar och kostnadsbesparingar genom proaktiv och intelligent drift, och åstadkomma bättre beslutsunderlag genom maskininlärning och mönsterigenkänning.

Arbetet med den operativa och marknadsmässiga samordningen pågår och Rejlers Embriq kommer från och med januari 2017 att vara en integrerad enhet. Totalt kommer Rejlers Embriq att ha cirka 150 medarbetare och en årlig omsättning på cirka 350 miljoner norska kronor. Rejlers Embriq kommer att ha kunder i samtliga nordiska länder, och vara särskilt väl positionerat inom digitalisering av fysisk infrastruktur, där man har en solid kompetens och betydande marknadsandelar inom energisektorn (Smart Grid-teknik), samt detaljhandels- och transportsektorerna.

Peter Rejler kommenterar den nya satsningen:
– Det här ligger helt i linje med vår vision om ”2020-3030-4040” och jag ser fram emot att följa Rejlers Embriq framöver. De är vår spjutspets inom digitalisering av fysisk infrastruktur.”

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...