Peab Bostad färdigställer första kvarteret av Partille Port

av Anders Enquist

Efter Glädjen och Lyckan är det dags för Kärleken. Med säljstart av den tredje bostadsrättsföreningen är Peab Bostad på gång att färdigställa det första kvarteret av Partille Port. Enligt Martin Cagner, projektchef på Peab Bostad, har intresset för den nya stadsdelen Partille Port under hela projekteringstiden varit över förväntan.

– Glädjen är slutsåld och med Brf Kärleken är vi glada att nu kunna erbjuda 47 nya bostadsrätter med två, tre och fyra rum och kök, säger Martin Cagner.

 

Bilden: Brf Kärleken med 47 lägenheter har en varierande fasad och där inte minst balkongernas utformning bidrar till det lekfulla uttrycket. Illustration: Carbon White

Partille Port är Peab Bostads enskilt största bostadsprojekt med sammanlagt 800 lägenheter och kommersiella lokaler uppdelade i flera etapper. Sedan i somras går det rent visuellt att se hur det första kvarteret skjutit i höjden.

Innergård.

De nu aktuella 47 lägenheterna är fördelade på sex våningar. Peab Bostad har lagt stora resurser på att skapa en grönskande innergård med bland annat gemensamt växthus och flera andra mötesplatser.

I Partille kommun har antalet invånare vuxit med 13 procent sedan år 2000. Om tre år beräknas folkmängden passera 40 000. Nyproduktionen av lägenheter har dock de senaste tio åren varit ganska sparsam och därför uppfyller Partille Port med sina 800 bostäder ett uppenbart behov.

– Närheten till handel, kultur, utbildning och andra aktiviteter bidrar också till det stora intresset. Dessutom är det många som uppskattar att det bara tar ca 15 minuter med buss till centrala Göteborg, avslutar Martin Cagner, projektchef Peab Bostad.

Fakta Brf Kärleken

Bostadsutvecklare: Peab Bostad

Arkitektbyråer: QPG och Sydväst arkitektur och landskap

Antal lägenheter: 47

Storlek: 2-4 rok, 47-96 kvm

Kort fakta Partille Port:

Antal lägenheter: ca 800. Produktionstid: 2016-2020 för första etappen.

Byggyta: 80 000 m2 bostäder. Antal kvarter: 4 bostadskvarter, 2 handelskvarter.

Karaktär: Moderna bostadsrätter med grönskande innergårdar som naturliga samlingsplatser. Husens bottenvåningar kommer innehålla butikslokaler.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...