OrganoWood tecknar ramavtal med Beijer Byggmaterial

OrganoWood tillverkar och marknadsför miljöklassat, hållbart modifierat virke och träskydds-produkter.  Nu har Beijer Byggmaterial, Sveriges största helägda bygghandelskedja som förser både byggproffs och hemmasnickare med byggmaterial, beslutat att tillhandahålla OrganoWood®s produkter i sitt sortiment.

Sedan 2012 har OrganoWood®-modifierat trä tillverkats och marknadsförts i Sverige. Det modifierade virket, som finns både som altan och panelvirke, har ett effektivt flam- och rötskydd och en unik vattenavvisande teknologi. 2014 vann OrganoWood®-modifierat trä Nordbyggs guldmedalj för ”årets hetaste byggmaterial” och företagets träskyddssystem var de första träskyddsprodukterna i Sverige att tilldelas Svenska Naturskyddsföreningens miljömärkning ”Bra Miljöval”.

– Att få distribution via Beijers 70 butiker är mycket viktigt för oss. Vi strävar efter att finnas i alla svenskars närmaste byggvaruhus och nu tar vi oss ytterligare ett steg närmare det målet. Beijer är också en viktig aktör på proffsmarknaden där vi satsar stort i Sverige under 2017, säger Jens Hamlin, VD OrganoWood.

Det område där OrganoWood® växer mest just nu är fasadpanel. Den giftfria, färdigbehandlade panelen, som kräver minimalt med underhåll och som smälter in i naturen med sin vackra silvergråa nyans, är mycket populär.

Annons