Ola Månsson lämnar Sveriges Byggindustrier

av Anders Enquist

– Ola Månsson har flyttat fram positionerna för Sveriges Byggindustrier. Han har framgångsrikt lett arbetet med branschorganisationens fokusområden, som exempelvis en sund byggbransch och en säker arbetsplats. Idag har Sveriges Byggindustrier fler medlemmar än någonsin. På styrelsens vägnar vill jag rikta ett varmt tack till Ola för hans stora och värdefulla bidrag under alla dessa år, säger Tore Nilsson, förbundsordförande för Sveriges Byggindustrier.

– Jag är stolt över det arbete som vi tillsammans har åstadkommit i Sveriges Byggindustrier under mina sex år som vd. Idag har vi en byggbransch som går på högvarv, som är attraktivare och sundare än någonsin och där antalet arbetsplatsolyckor har minskat. Här har vi som branschorganisation haft en viktig roll. Det senaste året har vi lagt mycket kraft och tid på att utveckla Sveriges Byggindustrier ytterligare. Vi har kommit en bra bit på vägen, och stakat ut riktningen. Nu lämnar jag över stafettpinnen i det arbetet, säger Ola Månsson, vd för Sveriges Byggindustrier.

Ola Månsson lämnar sin vd-roll nu, men kommer att slutföra vissa uppdrag för Sveriges Byggindustriers räkning.

En rekryteringsprocess för att finna en ny vd kommer att inledas så snart som möjligt. Tills vidare går Mats Åkerlind, idag vice vd, in som tillförordnad vd.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...