Nya Regionens Hus binds samman med byggnadsminnesmärkt stationshus

av Anders Enquist
9d630b00729e169a_800x800ar

Regionens Hus

Många Göteborgare uppskattar det vita, byggnadsminnesmärkta stationshuset som idag ligger ensamt på en tomt nära Göteborgs central. Att huset nu ska rustas upp, och bli en del i ett nytt och modernt Regionens Hus, är något mycket positivt för många. Regionens Hus kommer att ligga spännande till i ett område med nya bostäder, arbetsplatser, restauranger och människor som ska ta sig till Regionens Hus eller andra intressanta platser. Eftersom intresset är så stort för projektet, så bjuder Västfastigheter in de tretton verksamheter som blir hyresgäster samt Göteborgs Stad, angränsande projekt, entreprenörer med flera, för att presentera projektet.

– Att projektet är speciellt, med den varsamma restaureringen av det byggnadsminnessmärkta stationshuset, samtidigt som vi bygger ett femton våningar högt kontorshus som ska bindas samman med det gamla, gör projektet extra roligt, säger Västfastigheters projektledare Daniel Dåverhög.

– Det här har vi jobbat för i tio år nu, så att få visa var vi befinner oss idag, efter utredningar, bygglovsprocess och dialog med de regionala verksamheter som ska flytta hit, känns otroligt bra, säger Gunilla Axelson, fastighetsförvaltare på Västfastigheter.

– Vi är stolta över att utveckla Regionens Hus tillsammans med Västfastigheter som delar våra höga ambitioner på hållbarhetsområdet. I och med att vi arbetar i partnering har vi ett nära samarbete genom projektets alla faser och kan tillsammans finna de lösningar som gör detta till ett fint landmärke i staden, säger Folke Ekholm, projektchef, Skanska Sverige AB.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...