Nu kan du panta på Boo återvinningscentral i Nacka

Returpack/Pantamera har tagit fram en helt ny typ av pantautomat som ska underlätta för den som vill panta mycket på en gång. På långfredagen den 14 april invigs den nya storpantarautomaten Pantamera Express på Boo återvinningscentral i Nacka. Enklare för storpantaren Den nya pantautomaten är särskilt framtagen för att underlätta för den som vill panta […]

Returpack/Pantamera har tagit fram en helt ny typ av pantautomat som ska underlätta för den som vill panta mycket på en gång. På långfredagen den 14 april invigs den nya storpantarautomaten Pantamera Express på Boo återvinningscentral i Nacka.

Enklare för storpantaren
Den nya pantautomaten är särskilt framtagen för att underlätta för den som vill panta mycket på en gång. Istället för att panta varje burk och PET-flaska för sig, häller man förpackningarna direkt ur påsen/säcken ner i ett fack. Maskinen sorterar och räknar panten. Kapaciteten är omkring 100 förpackningar på ett par minuter. När det är klart får pantaren välja mellan olika utbetalningslösningar. Med Pantamera Express pantar man smidigt, snabbt och nästintill kladdfritt, även om man har mycket pant.

Flera utbetalningslösningar
Pantaren kan välja mellan att få panten utbetald till sitt PayPal-konto eller via ClearOns betalcheckar, som man kan handla för i de allra flesta dagligvarubutiker. Dessutom kan man välja att skänka sina pantpengar till välgörenhet. På Boo återvinningscentral har man valt WaterAid som donationsmottagare.

Öka tillgängligheten
Med Pantamera Express ökar möjligheterna att återvinna pant i pantsystemet.

– Vi jobbar ständigt med att öka tillgängligheten och göra det lätt att göra rätt. Nu har vi hittat ytterligare ett smart sätt att panta på och hoppas att ännu fler kommer panta mera. Att samarbeta med återvinningscentraler känns självklart. Hit kommer man för att återvinna och många har efterfrågat att även kunna panta sina flaskor och burkar där, säger Carita Classon, ansvarig produktchef på Returpack/Pantamera.

Pantamera Express på fler orter
Till sommaren 2017 kommer det att finnas 20 stycken Pantamera Express runt om i landet.

Fakta
Under 2016 pantades 13 899 234 burkar och flaskor i Nacka. Räknat per person blir det 140 förpackningar per person. Rikssnittet låg under 2016 på 177 förpackningar per person.

Pantamera Express på Boo återvinningscentral i Nacka är den 16:e storpantarautomaten som installeras. Det är den tredje i Stockholms län. De övriga finns i Bromma och Täby.

Pantamera Express är framtagen tillsammans med det amerikanska företaget Envipco. Mer information om Envipco finns på envipco.com.

Med PayPal är det möjligt att få panten överförd till sitt bankkonto eller betala med pengarna direkt från sitt PayPal-konto. Mer information finns på paypal.com.

Annons