Moelven Wood flyttar lager från Malmö till Hässleholm

För att fortsätta expansionen samordnas nu lager och distribution för bygghandel och industri med ett större produktutbud från Hässleholm. Moelvens försäljning av skivmaterial till svensk industri och bygghandel har kraftigt ökat de senaste åren och i november 2016 förvärvade Moelven DLHs svenska verksamhet i Hässleholm.
– Antalet kunder ökar samtidigt som volymer och produktbredd följer samma expansiva mönster, säger VD Mikael Axelsson i Moelven Wood AB.

Bolagets tillväxt sker både hos bygghandeln och industriella kunder.

– Förvärvet av DLH innebar att vi fick en anläggning med fantastiska möjligheter på 23 000 m2 i Hässleholm. I och med förvärvet har vi möjligheten att samordna lager och distribution för södra Sverige till en plats och det gör oss till en ännu starkare leverantör. Detta betyder att vi lämnar vårt lager i centrala Malmö vilket dessvärre även innebär att våra medarbetare på lagret i Malmö blir övertaliga, säger Mikael Axelsson.
Han betonar samtidigt att Moelven Woods försäljningskontor blir kvar i Malmö även då bolaget flyttar lager- och sågverksamhet från Malmö.

– Det går så bra att vi helt enkelt har växt ur lagerlokalerna. Vi har under flera år letat efter större lagerlokaler i Malmöområdet.  I och med förvärvet av DLH i Hässleholm fick vi en perfekt lösning för lager och formatsågning, berättar försäljningschef Jerry Oldén i Moelven Wood Industri i Malmö.

Tillväxten är givetvis mycket välkommen och innebär att bolaget nu söker fler medarbetare till vår industriella försäljningsavdelning. Södra Sverige är en viktig marknad för Moelven Wood och närheten till kunderna är avgörande.

– Att kunna erbjuda våra bygghandelskunder i södra Sverige en effektiv distribution och ett mer komplett utbud av träbaserat bygg- och inredningsmaterial från ett ställe är viktigt för oss. Samlastningsmöjligheten är positiv och kunderna får en effektivare beställning- och leveransprocess. Den 1 april tar vi ett nytt steg då sortimentet i Hässleholm utökas med interiörpanel och ett utökat skivsortiment, säger Mikael Axelsson.

Annons